QUÈ ÉS EL PARKOUR

“L’ART DEL DESPLAÇAMENT”

El parkour és una activitat física centrada en la capacitat motriu de l’individuo. Desenvolupada a partir del mètode natural, tracta de convertir qui ho practica en una persona forta i útil desenvolupant la seva capacitat de traslladar-se únicament amb l’ajuda del seu cos en el medi o terreny en el que es troba adaptant-se a les seves pròpies exigències.

Es tracte del desenvolupament d’un mateix amb el desplaçament útil i eficient com a finalitat del moviment. S’ha de dir també que el parkour neix com una activitat no competitiva.

El parkour és una activitat apta per tot tipus de persones indistintament de la seva edat, gènere, forma física o qualsevol altre handicap creat per la societat. Cadascú treballa amb el seu cos, amb les seves possibilitats, i porta el seu entrenament tan lluny com ells mateixos volen portar-lo.

 

ESPORTS URBANS

Entenem com a esports urbans el conjunt d’activitats esportives i d’esbarjo que es desenvolupen en equipaments i zones, com ara carrils bici, parcs i jardins, carrers, voreres o places, tot compartint l’espai amb la resta d’usuaris. Es tracta d’un element més de la vida social de les ciutats modernes que, com a tal, es conforma com a part activa i com a part receptiva de la cultura urbana.

Habitualment, els esportistes urbans expressen com a motivació per a la seva pràctica el desenvolupament de les relacions socials, la realització personal o la millora de la condició física i psíquica. Es tracta d’activitats flexibles i personalitzades, sovint amb influència estètica de les modes, que acostumen a defugir de la competició, les normes universals i els àrbitres o jutges, amb una marcada tendència a l’espontaneïtat, l’ecologia, el lleure i la informalitat. Aquestes característiques contribueixen a reproduir un model d’urbanitat en ebullició, on la ciutat és interpretada com un escenari que és transformat constantment per mitjà dels usos que li confereixen els seus protagonistes

TPK BCN combina activitats al gimnàs equipat amb circuits al carrer i màsterclass a càrrec de personalitats de la disciplina a nivell nacional i internacional. Tot dinamitzat  per professionals de les disciplines com són els nostres mestres, Marc Lloret “Defo” i Alberto Enes Gómez recolzats per un grup de monitors/es titulades i especialitzades.

Aquest any, com ja hem comentat, al nostre gimnàs de Parkour afegim:

  • Airtrack i minitamp  (acrobàcies)
  • Circuit de Barres (Street workout)